Nettvett og internett i Norge

Internettet er en flott ting å ha, men det kan også bli ganske farlig. Internett inneholder en mengde informasjon og nyttige tjenester, men det er også lett å havne i farlige situasjoner. Både barn og voksne burde stadig holde seg oppdatert på hvordan man kan holde seg selv og andre trygge på internett.

Personvern

Når du lager deg en bruker ved hvilken som helst side er det alltid viktig å velge et godt passord som holder informasjonen din på siden trygg. Noe som er like viktig er å velge en side som du er sikker på ikke sprer informasjonen din videre. Les deg alltid opp på personvern på den aktuelle siden når du registrerer deg for første gang.

Som registrert bruker ved en side er det viktig å holde seg oppdatert om personvern og ulike regler. Ta for eksempel et casino på nett. Les deg opp på nasjonale regler og personvern ved siden før du registrer deg.

Ikke del alt

En annen gren under personvern er å ikke dele sensitiv informasjon om deg selv. Hvis informasjonen ikke ligger ute på nettet kan den dermed heller ikke havne i feil hender. Derfor er det viktig å tenke seg om før man laster opp eller sender ut bilder, eller skriver ting om seg selv i chatter på nett. Før man deler sensitiv informasjon er det viktig å vite om man kan stole på personen eller internettsiden.

Tenk deg om to ganger

Er informasjonen i denne artikkelen korrekt? Tenker du deg om to ganger vil du nok komme til konklusjonen om at denne artikkelen inneholder korrekt informasjon, men det er mye falsk informasjon der ute. Bruk alltid vettet og sjekk opp kilder før du tror på informasjonen du leser.