Lover og regler rundt betting i Norge

Norge er et relativt strengt land når det kommer til alle former for betting og gambling, og det kan være vanskelig å holde oversikt over hva som gjelder for ulike typer betting.

Casino

Lov om pengespill

Først og fremst er det verdt å merke seg at alle former for pengespill i Norge er regulert av loven om pengespill, og dette gjelder selvsagt også alle nettsider som driver med nettspill. I Norge er det faktisk bare Norsk Tipping og Norsk Rikstoto som lovlig kan tilby pengespill på nettet, og alle andre aktører må derfor operere fra utlandet for å drive sin virksomhet lovlig.

Hele EU er regulert

Når det kommer til de europeiske sidene må de fortsatt følge europeiske forskrifter for pengespill, og de kontrolleres av EUs kontrollorganer for nettbaserte pengespill for å sikre at spillere trygt kan registrere både personlig informasjon og betalingsinformasjon hos nettsidene. Det kan ofte være lurt å sjekke hos den enkelte nettsiden hvorvidt de er registrert hos kontrollorganene, og hva slags sikkerhet som tas i bruk for å gjøre spillernes informasjon trygg.

Sjekk at informasjonen er riktig

Det er også viktig at nettsidene bruker korrekte odds og gir den riktige informasjonen til sine kunder ved ulike typer spill, og dette er også noe man bør sjekke ut når man velger en ny spillside. Det kan være lurt å sjekke at oppgitt odds stemmer med det som brukes andre steder. Mange sider velger også lokketilbud som for eksempel gratis spill for å gi spillere muligheten til å teste ut sidene. Her finnes det ulike regler som gjelder for hvordan spillet gjennomføres, og hva som eventuelt kan gjøres med gevinster.

Uansett hva slags type nettside man velger er det alltid en svært god idé å gå grundig igjennom regler og vilkår før man begynner å spille. Se da spesielt etter de reglene som gjelder for bonus- og gratisspill, slik at du ikke får noen stygge overraskelser senere.