Godt likte norske politikere

Nå er det jo slik at politikere sjelden er populære i lengre tid, da de er mer som døgnfluer å regne i vår hurtiggående hverdag. For eksempel kan man nesten alltid stole på at politikere i opposisjon er mer populære enn de som sitter i regjering. De gir jo gjerne ut store løfter i øst og vest i opposisjon, men disse endrer seg ofte ganske heftig ved valgtid.

Statsminister Erna Solberg (H) samt finansminister Siv Jensen (FrP) har blitt mer populære siden de kom i regjering, noe som gjenspeiler at folket valgte de politikerne som de liker best. Som partier i opposisjon hadde de fokus på å vise alt som regjeringen gjorde «feil» og som både burde og kunne vært gjort på annet vis. Når man sitter i regjering er jo ikke dette deres rolle lenger.

Alle kjenner nok til Trine Skrei Grande (V), leder for V og en stødig samarbeidspartner for en annen av Venstres folkefavoritter: Odd Einar Dørum. Begge to har fått mye ros i det offentlige rom, og ser ut til å ha grepet fatt i nordmenns oppmerksomhet på en positiv måte. Ett av de mindre kjente polikernes navn er Karin Andersen fra SV, ironisk nok, i og med at hun blant annet er en sterk, langvarig forkjemper for fattige, har ikke hennes opptredener i media gjort henne spesielt sentral i politikkens søkelys.

Som så mange andre kunnskapsministre har også kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fått mye pepper fra både folkeopinionen og politiske eksperter. Hans avslappede, kraftfulle måte å møte politiske motstandere og utfordringer på, gjør ham godt likt. Noen sier hans kunnskapsnivå, antydningen av arroganse og evne til å ta en debatt når som helst er hans store styrker, og gir ham et fortrinn hos det norske folk – han er rett og slett populær!